Ante Šimundža o slovesu od Maribora: Če nekdo plača, tudi odloča

ŠR
18.10.2024 18:20

Nekdanji trener vijoličastih potrdil, da so s klubom dosegli dogovor o prekinitvi pogodbe, in spregovoril o tem, kdo ga je odstavil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leto dni in slab teden je trajal drugi mandat Anteja Šimundže na klopi Maribora.
Andrej Petelinšek

Prvič po razhodu z NK Maribor se je oglasil Ante Šimundža. Zdaj tudi uradno nekdanji trener vijoličastih. V začetku tedna je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) sporočil, da dogovor o prekinitvi pogodbe med trenerjem in klubom še ni sklenjen, a zdaj so urejene še zadnje podrobnosti razhoda. "Želel sem mnenje, nasvet, če bi se v pogovorih z Mariborom morda kaj zataknilo. A se ni. Nismo bili v konfliktu. Dejan Stefanović (predsednik Spinsa, op. a.) je spoznal, da je z objavo naredil napako, tudi sam sem bil nad njo presenečen, ampak tudi to smo razčistili. Ključnega pomena je, da z Mariborom ni bilo nikakršnega spora. Smo razumni, dosegli smo dogovor," je v intervjuju za Ekipo povedal Ante Šimundža.

Nista ga odstavila ne predsednik Drago Cotar ali športni direktor Marko Šuler, z mesta trenerja so ga odstavili predstavniki (bodočih) turških lastnikov kluba s Tanom Keslerjem na čelu. Slednji, ki je v mreži medijskega mogotca Acuna Ilicalija vodil nogometne projekte, je le nekaj dni za Šimundžo prav tako postal bivši. Kot so sporočili iz angleškega drugoligaša Hull Cityja, še enega kluba, ki ga lastniško obvladuje Ilicali, je bil s Keslerjem sklenjen sporazum o prekinitvi sodelovanja. "Če nekdo plača, tudi odloča. Glede tega so stvari popolnoma jasne. Odziv je bil korekten, življenje gre dalje. Nadaljujemo vsak po svoji poti in to je to," pa je o svojem slovesu od Ljudskega vrta dejal Šimundža.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta