Angleška nogometna zveza zaradi kritik Vara klub kaznovala z 900.000 evri

STA, A.L.
11.10.2024 19:10

Kazen so v Nottinghamu dobili zaradi objav ostrih in neposrednih kritik na družbenih omrežjih po aprilski tekmi z Evertonom, ki so jo izgubili z 0:3.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Angleška nogometna zveza (FA) je kaznovala prvoligaški klub Nottingham Forest s plačilom 750.000 funtov (900.000 evrov) zaradi kritik uporabe video nadzora Var na družbenih omrežjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Klub je že napovedal pritožbo na kazen.

Poleg kazni je FA klub še opozorila, da bo ob morebitnih podobnih kršitvah ukrepala še ostreje.

Kazen so v Nottinghamu dobili zaradi objav ostrih in neposrednih kritik na družbenih omrežjih po aprilski tekmi z Evertonom, ki so jo izgubili z 0:3, na njej pa so, kot so menili v klubu, neupravičeno ostali brez treh dosojenih enajstmetrovk.

V zapisu so namignili, da je sodnik Stuart Attwell, zadolžen za nadzor Vara, navijač enega od tekmecev v boju za obstanek Lutona ter da so pred tekmo zahtevali njegovo zamenjavo, a neuspešno.

Ta sodnik je pozneje poročal o nadlegovanju in ustrahovanju navijačev.

Nottingham se je nazadnje rešil in kot 17. ostal v prvoligaški konkurenci, v novi sezoni je trenutno na desetem mestu premier lige.

"Pri Nottingham Forestu smo zelo razočarani zaradi kazni v višini 750.000 funtov. Še bolj pa nas skrbi, da je FA razmišljala celo o več kot milijonski kazni. To je popolnoma nesorazmerno, zato se bomo pritožili," so zapisali pri Nottinghamu.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta