Zaščitne maske iz papirnate brisače in dveh elastik? 20 tisoč takšnih so razdelili med koroške občine

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
15.04.2020 16:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zaščitna maska, izdelana iz papirnate brisače in dveh običajnih elastik? Takšne fotografije so danes zaokrožile na družbenih omrežjih, odzivi so v veliki meri prihajali iz koroških občin. "To so maske, ki nam jih je včeraj v tisočih komadih v vsako občino dostavila UZRS. Sestavljena je iz serviete in 2 gumic," je med drugim zapisala črnjanska županja Romana Lesjak. Pošiljko je komentiral dravograjski podžupan Anton Preksavec, ki je na facebooku s sledilci delil podobno fotografijo in zapisal, da bo štab civilne zaščite vseh 2300 mask poslal nazaj.
{facebookpost}https://www.facebook.com/tone.preksavec/posts/10221282330637329{/facebookpost}
"Vse, kar lahko povem, je to, da smo v soboto te maske prevzeli v Ljubljani v Rojah," se je odzval regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič. Med 12 koroških občin so v okviru pošiljke razdelili 40 tisoč mask: "20 tisoč kirurških mask in 20 tisoč teh, ki so očitno zdaj vprašljive." Matijevič je povedal, da so nekateri župani neformalno že izrazili kritiko do omenjene opreme, ali se bodo odločili za vračanje, pa še ni jasno. Medtem nam je predsedujoči Svetu Koroške regije in župan občine Vuzenica Franjo Golob pojasnil, da so ga nekateri kolegi iz drugih občin že pozvali k vračanju. Končne odločitve še niso sprejeli, si pa prizadevajo, da bi nastopili enotno. Še pred jutrišnjo spletno konferenco, kjer bodo sprejeli skupno odločitev, si Golob zdaj želi zlasti pridobiti več informacij o dotični pošiljki, "zato smo tudi pozvali regijski center, da nam sporoči in nam da več navodil za maske. Kako so jih prejeli, od kod so, ali so ustrezne in tudi navodila za uporabo". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta