Vikend nekoliko spremenljiv, v ponedeljek pa sneg do nižin. Kje ga bo največ?

M.R.
13.01.2023 09:29

Pred nami je razmeroma suh vikend, v ponedeljek pa lahko pričakujemo sneg do nižin. Preverili smo, koliko ga bo zapadlo in kje ga bo največ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Pred nami je vremensko nekoliko spremenljiv vikend. Danes bo zmerno do pretežno oblačno vreme, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Goriškem in ob morju do okoli 12 stopinj Celzija, so zapisali meteorologi agencije za okolje (Arso). Zvečer in ponoči bodo v notranjosti Slovenije prehodno manjše padavine, do jutra pa se bo že razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah do -5, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

 

Jutri bo sprva pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Popoldne bo precej koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na ponedeljek pa se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do ponedeljkovega jutra marsikje spustila do nižin. Padavin bo več na zahodu, najmanj pa na severovzhodu, je pojasnil meteorolog Andrej Velkavrh

V zahodnem delu Slovenije lahko v hribih zapade celo od 40 do 50 centimetrov snega, na Postojnskem lahko pričakujejo do 20 ali tudi do 30 centimetrov, na severovzhodu pa v nižinah kvečjemu do 5 centimetrov. Nekaj več snega na severovzhodu bo morda v hribovitih predelih. 

Sicer trenutno kaže, da bo prihodnji teden več kratkih obdobij s padavinami, proti koncu tedna jih bo manj, a bo verjetnost, da bo snežilo, takrat večja. Vprašanje pa je, ali se bo sneg obdržal, saj še ni jasno, kako nizke bodo temperature.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta