(VEČER V ŽIVO) Tapkanje za odpravljanje blokad

Maja Furman Maja Furman
11.11.2019 14:56

Ko tapkamo na energijske točke, na neki način stresemo svoje telo, posežemo v svoj energijski sistem, kjer so naša čustva, zlasti negativne blokade

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlasta Kuster: "Tudi otroci lahko tapkajo za odpravo treme, strahov, nemira in drugega."
Željko Zeleničić

Z magistrico Vlasto Kuster smo se pogovarjali o zanimivi EFT-metodi, ki jo poznamo tudi kot tapkanje. To je preprost in učinkovit način pritiskanja s prsti po točkah na telesu, ki odpravlja neprijetna občutja. Specialistka EFT-tehnike bo z nami na novembrskem Večeru v živo.
Kdaj ste se srečali z EFT-tehniko?
"Od nekdaj sem želela delati z ljudmi. Nekoč sem se pogovarjala s kolegico zdravnico, ki mi je omenila, da je veliko njenih pacientov depresivnih. Hkrati je bila prepričana, da bi ti ljudje gotovo z veseljem prišli na kakšne delavnice sproščanja, če bi jih kdo organiziral. Začela sem iskati nekaj na temo sproščanja in sem naletela na tehniko EFT. Ugotovila sem, da tehnika deluje, da mi ustreza, zato sem se želela čim bolj izobraziti o tapkanju. Hkrati sem ugotovila, da s tapkanjem ne želim pomagati zgolj sebi, ampak tudi drugim. Začutila sem svoje poslanstvo, vedela sem, da se s to tehniko želim tudi profesionalno ukvarjati. Izobraževanja sem opravila pri ustanovitelju tehnike, Garyju Craigu. Ves čas sem se izobraževala. Postopek EFT je enostaven. Sama sem se želela še dodatno izobraziti, predvsem me je zanimalo, kako deluje človeška psiha, kako se dela s spomini in vzorci, ki so zakoreninjeni v nas, zato sem ves čas pridobivala tudi znanja in veščine s teh področij. Največ sem se naučila, ko sem delala na sebi in ko sem pomagala drugim. Človek se vedno največ nauči iz izkušenj."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta