V igri za predsednika Desusa ostajata le še dva kandidata

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
21.10.2020 12:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Svojo kandidaturo za predsednika upokojenskega Desusa je po današnjem sestanku s poslansko skupino umaknil Dominik Šteiner, načelnik murskosoboške upravne enote. V tekmi, ki bo svoj epilog doživela na kongresu predvidoma 28. novembra, tako ostajata nekdanji predsednik Karl Erjavec in stranki nedavno vnovič pridruženi Srečko Felix Krope. Slednji naj bi se s poslanci sestal jutri. 

Dominik Šteiner.
Natasa Juhnov

Šteiner je ocenil, da bi lahko hkratna kandidatura več kandidatov privedla do nadaljnjih frakcij in trenj znotraj stranke. "Tako sem se odločil, da svojo kandidaturo umaknem. Mislim, da ravno na ta način prispevam k poenotenju stranke in gre stranka lahko naprej skladno s svojimi programskimi smernicami ter se čimprej konsolidira," je povedal in pojasnil, da svoj umik od kandidature interpretira kot znak, naj stranka stopi skupaj. "Glede na nastalo situacijo mislim, da je pravilna odločitev, da se podpora da gospodu Karlu Erjavcu in tudi sam menim, da bo najverjetneje deležen bistveno večje podpore znotraj poslanske skupine," je Šteiner povedal in dodal, da bi bilo za stranko najbolje, da bi na kongresu odločala o enem kandidatu. Ocenil je, da bi kakršenkoli drug rezultat kot pa izvolitev Erjavca na predsedniško mesto Desus pripeljal do situacije, ko bi se ukvarjali sami s sabo, ne pa s svojim poslanstvom. 

Na novinarsko vprašanje, ali utegne morebiti zdaj sesti na vrh urada za demografijo, je Šteiner odvrnil, da o tem niso govorili, situacija pa da je še odprta: "Sem mnenja, da bi urad za demografijo moral voditi minister, ker je le na tak način potem delo urada postavljeno bistveno bolj v ospredje in lahko nosi boljše rezultate, kot pa če gre dejansko samo za direktorja, ki ni član vlade." Na nadaljnje vprašanje, ali je resen kandidat za to mesto, je odvrnil, da trenutno je kandidat, a je po njegovi oceni o tem še preuranjeno govoriti.

Stranka Desus sicer namerava volilni kongres izpeljati 28. novembra, nam je pa, kot smo poročali, začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar včeraj povedal, da bodo skušali za primer znatnega poslabšanja epidemiološke slike najti tudi alternativno rešitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta