Učenci od 6. razreda dalje bodo imeli pouk na daljavo, enako velja za srednješolce in študente. Kaj pa glasbene šole?

A.L.
15.10.2020 08:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Od ponedeljka dalje bo v osnovnih šolah za učence od 6. razreda dalje pouk potekal na daljavo. Prav tako bo pouk na daljavo potekal tudi v srednjih šolah. "Za visoke šole in univerze pa že velja priporočilo, da izvedejo aktivnosti kolikor je mogoče tudi na daljavo," je sinoči poudaril premier. Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je razvidno, da pouk na daljavo poteka tudi v glasbenih šolah. Za zavode za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami in osnovne šole s prilagojenim programom velja, da se vsi programi izvajajo v šolah oziroma zavodih. V domovih za učence s posebnimi potrebami se vzgojni program izvaja v domu.

Janša je sicer v sinočnji izjavi za javnost dejal, da se od ponedeljka dalje za učence od 5. razreda dalje uvaja pouk od doma. Vse kaže, da je naredil napako, šolsko ministrstvo v svoji okrožnici namreč obvešča, da se pouk od doma uvaja za učence od vključno 6. do 9. razreda. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta