Tudi za dijake in študente v poletnih mesecih brezplačen prevoz

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
03.07.2020 12:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je danes naznanil, da so po dodatnih pogovorih s prevozniki dosegli dogovor, da bodo tudi letos, ne glede na težak finančni položaj prevoznikov, ti ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za dijake in študente za mesec julij in avgust. "Do sedaj so vozovnice za študente in dijake trajale 10 mesecev in to smo uskladili, tudi dijaki in študentje bodo imeli v poletnih mesecih brezplačen prevoz," je povedal Vrtovec, ki je opomnil na s prvim julijem realizirane brezplačne vozovnice za upokojence. "To je bil predlog moje predhodnice, dober predlog, ki smo ga potem v skladu z zakonom nadaljevali," je Vrtovec dejal in povedal, da je do danes kartico dvignilo že nekaj tisoč uporabnikov. Napovedal je razmislek o brezplačnem mestnem prometu, kar bi po njegovi oceni še pripomoglo k dodatni promociji javnega potniškega prometa in mobilnosti upokojencev. Končno odločitev o tem je sicer pričakovati v naslednjih tednih.
Je pa minister pozval k rabi javnega prometa v skladu z vsemi aktualnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer k obvezni uporabi mask, čistoči rok in distanci. "Bodimo pazljivi, ko uporabljamo javni potniški promet, to so majhni in zaprti prostori in kaj hitro lahko pride do okužbe," je dejal Vrtovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta