​Ste že polili prenosnik s kavo in je "crknil" trdi disk? Tukaj so nasveti ...

Gregor Grosman Gregor Grosman
17.10.2019 15:14

Nemajhnih 866 evrov je povprečna izplačana odkupnina za povrnitev zašifriranih dokumentov v Sloveniji. Prvi korak k večji varnosti je izdelava varnostnih kopij pomembnih dokumentov, ki nam v primeru težav še kako pridejo prav, opozarja SI-CERT.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V državah članicah Evropske unije ves oktober poteka kampanja Evropski mesec kibervarnosti, ki letos postavlja v ospredje osnove kibernetske higiene in ključne zaščitne ukrepe, ki naj postanejo del naše vsakodnevne rutine. Pri Centru za kibernetsko varnost SI-CERT spletne uporabnike opozarjajo na osnovne varnostne ukrepe, ki ne zahtevajo posebnega tehničnega znanja in so učinkoviti. Prvi takšen ukrep je izdelava varnostnih kopij. Prišle bodo še kako prav, če izgubite svoj pametni telefon, pomotoma pobrišete kakšno pomembno datoteko ali se vam pokvari trdi disk računalnika. 

EPA

V Sloveniji rekordno število spletnih goljufij

V lanskem letu je SI-CERT obravnaval 2431 incidentov, število obravnavanih primerov družbenega inženiringa in goljufij pa je preseglo število tehničnih napadov. Obravnavali so kar 1372 primerov goljufij, največ do sedaj.  Vabe, ki jih nastavljajo spletni goljufi, so zelo preproste, opozarjajo, gre za nizke cene in velike obljube, od super zaslužkov, ugodnih kreditov, milijonskih nagrad, zastonj vinjete za en sam klik na gumb "like" ali neverjetno poceni izdelkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta