Soočiti se bodo morali tudi neposredno z volivci: Kdo se bo udeležil soočenja na Trgu republike?

M.R.
15.04.2022 09:47

Petkovi protestniki danes ob 18. uri na Trgu republike organizirajo "soočenje političnih strank z ljudstvom". Kandidati na prihajajočih volitvah se bodo morali soočiti tudi neposredno z volivci, pravijo organizatorji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soočenje se bo začelo ob 18. uri na Trgu republike pred državnim zborom.
Robert Balen

"Namesto varnosti medijskih studiev bodo ljudstvu pogledali iz oči v oči in se soočili z vprašanji, ki so jih pripravili predstavniki civilne družbe, državljani in državljanke poslali preko spleta, pa tudi z vprašanji, ki jih bodo prisotni na trgu postavili neposredno na soočenju," so zapisali v napovedi dogodka. Dodali so, da je namen dogodka vrniti politiko "tja, kamor sodi: med ljudi".

Povabili so vse parlamentarne stranke in tudi tiste stranke, ki so se odzvale za sodelovanje v Volitvomatu - spletni aplikaciji, ki ljudem omogoča, da na podlagi svojih preferenc ugotovijo, katera stranka jim je najbližje. 

A vseh vabljenih strank na soočenju ne bo. Prišli bodo Luka Mesec (Levica), Maša Kociper (SAB), Tanja Fajon (SD), Jerca Korče (LMŠ), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Ivan Gale (Dobra država + Naša prihodnost), Ratko Stojiljković​ (Piratska stranka), Jasmina Jerant (Stranka Zelena Vesna) in Ljubo Jasnič (DeSUS). Stranke, ki sodelujejo v koaliciji (SDS, NSi in Konkretno), svojih kandidatov očitno ne bodo imele, prav tako tudi ne stranka SNS, ki je edina od opozicijskih strank s koalicijo podpisala sporazum o sodelovanju.

Kljub temu, da bo soočenje potekalo na prostem - na trgu pred državnim zborom -, ga bodo organizirali tudi v primeru slabega vremena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta