Socialni demokrati vložili tožbo proti Janezu Janši "zaradi laži o lastništvu Levstikove 15"

DR
06.07.2021 11:40
Socialni demokrati so včeraj na Okrajnem sodišču v Velenju vložili tožbo proti Ivanu Janezu Janši zaradi laži o lastništvu Levstikove 15. "Pravna in zgodovinska dejstva namreč dokazujejo, da je SD nesporna lastnica nepremičnine, Ivan Janez Janša pa je ob številnih priložnostih zavestno in zlonamerno širil laž, čeprav je dokazljivo vedel, da lastništvo SD ni sporno in da nepremičnina ni bila nikoli ukradena tragično preminuli družini Moskovič," sporočajo iz SD.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedež Socialnih demokratov
Robert Balen

V tožbi, ki jo je pripravila in vložila odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle, so natančno opisane in dokazane številne javne izjave Janeza Janše, v katerih trdi, da si je SD prisvojila "ukradeno judovsko vilo", kar je sprožilo številne javne odzive v domači in celo mednarodni javnosti, še piše v sporočilu za javnost stranke SD.

Reuters
PREBERITE: Rabin pisal Tanji Fajon, ona odgovarja: Z judovsko skupnostjo so odnosi urejeni

Ob tem še sporočajo, da je Janez Janša že 3. maja 2021 prejel poziv odvetniške družbe, da se za svoje lažnive izjave javno opraviči. "Ker tega do postavljenega roka ni storil, saj pošiljke ni dvignil, se je SD odločila za tožbo. Z njo zahteva, da Janez Janša na svojem twitter profilu javno objavi opravičilo in izrek sodbe ter Socialnim demokratom zaradi laži plača simbolično odškodnino v višini 10.000 evrov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta