Sever Avstrije in Bavarsko prizadelo hujše neurje

N.S., STA
27.08.2023 11:15

Sever Avstrije in jug Nemčije je v soboto zvečer prizadelo hujše neurje, ki je poskrbelo za številne intervencije gasilcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Bavarsko so v soboto popoldne zajele nevihte s točo in močnim vetrom. Neurje je presenetilo skupino ljudi, ki so v kraju Kissing ravno postavljali festivalski šotor, pri čemer je bilo poškodovanih več ljudi, najmanj šest huje.

Težave so povzročala tudi podrta drevesa, ki so med drugim poškodovala stavbe in avtomobile, gasilci pa so pomagali še pri poplavljenih predorih in kleteh. Starejša ženska je utrpela poškodbe, ko jo je zadela toča in je padla.

Nevihtna celica je potem dosegla Avstrijo in se hitro razširila po državi. V Zgornji Avstriji so samo v eni uri prejeli več kot 500 klicev na pomoč, gasilci pa so morali na teren kar 700-krat. Večinoma so morali pomagati zaradi poplavljenih podvozov in kleti ter podrtega drevja in odkritih streh.

Na Solnograškem so gasilci zabeležili okoli 420 posredovanj. V kraju Bürmoos so delno evakuirali večstanovanjsko hišo, saj je grozilo, da bi se nanjo zrušila drevesa.

S Tirolske medtem poročajo o več deset intervencijah. Predvsem je težave povzročalo podrto drevje v bližini mesta Kufstein. V deželi Predarlsko pa je drevo padlo na avtomobil, a sta imela ženska in otrok v avtu srečo, saj sta ostala nepoškodovana.

Vremenoslovci za danes napovedujejo nova neurja. Predvidoma do ponedeljka velja opozorilo pred močnim deževjem in vetrom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta