Sebastjanu Jeretiču pogodba na finančnem ministrstvu za dobrih 20 tisočakov

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
05.05.2020 10:50

Zakaj so na finančnem ministrstvu v času zdravstvene krize, ko se varčuje na različnih področjih, tudi pri razpisih, ki so se že zaključili, podpisali svetovalno pogodbo na področju komuniciranja? Je bila sklenitev take pogodbe nujna?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastjan Jeretič
Robert Balen

Preverili smo, ali imajo na posameznih ministrstvih oziroma v kabinetih ministrov sklenjene kakršne koli pogodbe o svetovanju na področju komuniciranja. V mandatu tretje Janševe vlade so takšno pogodbo do sredine aprila sklenili zgolj na finančnem ministrstvu, ostale pogodbe so v veljavi še iz časa Šarčeve vlade.
Ministrstvo za finance je imelo do nedavnega podpisano pogodbo za storitve izobraževanja in izvedbe delavnic s področja javnega nastopanja z izvajalcem Nastop plus, katerega direktor je Leon Magdalenc. Skupna vrednost pogodbe je znašala 24.156 evrov z DDV. A je ministrstvo pogodbo odpovedalo nekaj dni po tem, ko je vodenje ministrstva prevzel bivši poslanec SDS Andrej Šircelj, in sicer 18. marca. "Do 31. marca je bilo po tej pogodbi za opravljene storitve izvajalcu plačano 13.768,92 evra. Pogodba z Nastop plus je bila odpovedana, ker je prenehala potreba po izvajanju storitev izobraževanja in izvedbe delavnic s področja javnega nastopanja ter sodelovanja izvajalca na sestankih ministrstva za finance," so svojo odločitev pojasnili na finančnem ministrstvu, kjer pa so že 10. aprila podpisali pogodbo za storitve strateškega in komunikacijskega svetovanja z družbo Neurovirtu v skupni vrednosti 21.960 evrov z DDV, in sicer do konca tega leta.

Sebastjan Jeretič in Boris Popovič
Tit Kosir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.