Sebastjan Jeretič Počivalškovim in Lebnovim kadrom svetoval za 40 tisočakov

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
23.01.2019 11:23

Na gospodarskem ministrstvu so z nekdanjim svetovalcem Borisa Popoviča sklenili dve pogodbi, prvo že lanskega januarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastjan Jeretič
Robert Balen

Medtem ko se je sodelovanje med bivšim koprskim županom Borisom Popovičem in njegovim svetovalcem na področju odnosov z javnostmi Sebastjanom Jeretičem bližalo h koncu, je komunikacijski strateg in politični analitik, ki se je pred štirimi leti potegoval za županski položaj v Piranu, hitro našel nove izzive. Čeprav so se nad komunikacijskimi prijemi zdaj že nekdanjega koprskega župana, ki si je popolnoma podredil občinsko glasilo, hkrati pa vzpostavil portal, na katerem se je brezkompromisno obračunavalo z nasprotniki, zgražali številni, pa to ni ustavilo pristojnih na gospodarskem in okoljskem ministrstvu, da ne bi s Popovičevim strategom Jeretičem sklenili svetovalnih pogodb prav na področju komuniciranja.  

Na izobraževanju tudi Počivalšek

Zdravko Počivalšek
Andrej Petelinšek

Pogodbi za 12 tisočakov  

Skorajda istočasno, ko je Jeretič na družbenih omrežjih že hvalil delo nekaterih članov vlade Marjana Šarca, pred Popovičem pa je bil prvi krog lokalnih volitev, so pogodbo z družbo Neurovirtu sklenili še na okoljskem ministrstvu, kjer so najprej oddali javno naročilo za izdelavo celovite komunikacijske strategije in usposabljanje vodstvenih kadrov za komuniciranje z mediji. Javno naročilo je bilo razdeljeno na dva sklopa, in sicer za področji prostora in okolja, k oddaji ponudbe pa so bili pozvani trije ponudniki - Neurovirtu, Piardigma in Gregor Kos. "Veljavnost pogodb se je iztekla konec preteklega leta. Gospod Jeretič je izdelal celovito komunikacijsko strategijo na področju prostora, medtem ko je izdelavo tovrstne strategije na področju okolja ministrstvo zaupalo gospodu Kosu. Oba izvajalca sta ob tem izvajala tudi usposabljanja vodstvenih kadrov (12 ljudi), ki so bila tako individualna kot skupinska," pojasnjujejo na okoljskem ministrstvu, kjer so za vsako od pogodb odšteli dobrih 12 tisočakov z DDV.

Zdravko Primožič/FPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta