Prvi preizkus trdnosti sporazuma bo dohodnina

Jelka Zupanič
15.10.2019 19:43

Luka Mesec spomnil, da sporazum z vlado ni preklican, že danes bodo z zahtevo po umiku novele dohodninskega zakona preizkusili, koliko da koalicija na sodelovanje z Levico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Mesec pravi, da je odnos s koalicijo v resni krizi.
Robert Balen

"Sporazum med nami in vlado ni preklican. V Levici bomo pri točkah, ki so najbolj v oči bijoče, poskušali doseči, da vlada spoštuje dogovor. Pri davčni reformi, dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in ustavitvi rezov za revne zaposlene in najranljivejše. To so tri glavne stvari, ki jih skušamo doseči, in seveda vidimo vse možnosti, da z vlado v naslednjih tednih zbližamo stališča. Edino, kar od nje še vedno pričakujemo, je, da se bo držala dogovorjenih stvari." Takole je koordinator Levice Luka Mesec odgovoril, ali se Levica še sploh kaj pogovarja z vlado (ta naj bi bila prav takrat usklajevala še zadnje podrobnosti davčnih sprememb), odkar se zdi, da ima zagotovljenih dovolj glasov za sprejem proračuna. Kdaj bodo organi stranke odločali o nadaljnjem sodelovanju z vlado, bodo sporočili v prihodnjih dneh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta