Primerjamo cene živil in kozmetike v Sloveniji in Avstriji: Hrana cenejša doma, kozmetika čez mejo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtomobilov s slovenskimi registrskimi oznakami je zaradi izjemno visoke inflacije v Avstriji pred trgovinami videti vse redkeje.
Avtomobilov s slovenskimi registrskimi oznakami je zaradi izjemno visoke inflacije v Avstriji pred trgovinami videti vse redkeje.
Igor Napast
"Nakupov ne opravljam več v Avstriji, morda le še tiste izdelke, ki jih pri nas ni, ker so lokalno prisotni. Če sem za nakup včasih odštel približno 50 evrov, se je tak nakup v zadnjih mesecih podražil na približno 80 evrov," razlaga Gregor, eden od številnih Mariborčanov, ki je nakupe špecerije pogosto opravljal onkraj severne meje. A ti časi so minili, kar potrjuje tudi statistika, ki Avstriji pripisuje eno najvišji inflacij v tem delu Evrope.

Koliko boste za košarico osnovnih živil odšteli v treh trgovinah v Avstriji in koliko v istih treh trgovinah v Sloveniji? Razlike so velike in presenetljive.

Zveza potrošnikov tudi opozarja, da lahko štiričlanska družina z informiranim nakupom prihrani tudi 1500 evro na leto, kar nikakor ni zanemarljivo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta