Poslanec Branko Simonovič ni uspel s pritožbo, Eugenija Carl ni kršila novinarskega kodeksa

B.P.
30.06.2021 13:22
Novinarsko častno razsodišče je sprejelo odločitev v primeru prispevkov, ki ju je o diplomski nalogi poslanca Branka Simonoviča pripravila novinarka Televizije Slovenija Eugenija Carl. Kaj bosta zdaj storila generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough in programski svet v primeru Manice Janežič Ambrožič?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Simonovič in Franc Jurša
Žiga Živulovič Jr.

Branko Simonovič, zanj Odvetniška družba Neffat, se je pritožil zaradi novinarskega prispevka z naslovom "Poslanec DeSUS-a Simonovič trdi, da ima diplomo zagrebške fakultete. Tam zatrjujejo, da to ne drži.", ki je bil objavljen 18. marca 2021 na portalu javnega servisa. Prispevek z enako vsebino je bil istega dne predvajan tudi v informativni oddaji TV Slovenija.

Simonovič se je pritožil zaradi obeh prispevkov, s katerima naj bi bili kršeni 2., 17. in 18. člen novinarskega kodeksa.

Razsodišče je odločilo, da Eugenija Carl ni kršila Kodeksa novinarjev Slovenije.

TUKAJ najdete celotno obrazložitev Novinarskega častnega razsodišča. 

Spomnimo, marčevsko poročanje o poslančevi diplomi je zaradi pritožb pred časom pod drobnogled vzela tudi varuhinja gledalcev in poslušalcev RTVS Ilinka Todorovski, ki prav tako ni ugotovila napake. 

Andrej Grah Whatmough
Miloš Ojdanič

Da bi se bilo treba opravičiti zaradi prispevka o poslančevi diplomski nalogi, so sicer poudarjali tudi nekateri v programskem svetu, zlasti svetnik Slavko Kmetič (SDS).

O položaju Manice Janežič Ambrožič bo programski svet odločal septembra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta