Namesto na Hrvaško številni Slovenci na dopust po Sloveniji ali v Grčijo

K. Š., STA
24.08.2020 13:55

Turistične agencije stranke, ki želijo po uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam odpovedati rezervirano potovanje v to državo, obravnavajo individualno. Večinoma jim ponudijo nadomesten termin ali spremembo lokacije potovanja. Mnogi Slovenci se tako namesto za Hrvaško odločijo za dopust v domači državi ali pa za skok na grške otoke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V turistični agenciji Palma so za STA pojasnili, da vsakega potnika z rezervacijo za Hrvaško obravnavajo individualno glede na pogoj zakupa nastanitev. "Večina potnikov namreč še vedno želi na počitnice in zato nekateri tudi odhajajo na Hrvaško, drugim iščemo alternativne možnosti, ostalim pa po dogovoru ali vračilo ali prestavitev njihovega aranžmaja," so zapisali.
Sicer je večina njihovih potnikov na Hrvaško potovala z lastnimi prevoznimi sredstvi, zato bodo tudi za vrnitev poskrbeli sami. "Kjer smo nudili paketno potovanje, se pravi organizacijo s prevozom, pa bomo za goste poskrbeli, da se danes, seveda tisti, ki bodo želeli, tudi predčasno vrnejo," so dodali.
Kar nekaj turistov je sicer pri Palmi načrtovalo dopustovanje na Hrvaškem tudi za konec avgusta in jesen. "Lahko govorimo o kar precejšnjih številkah," so navedli. V večini primerov poskušajo strankam najti nadomestne destinacije. Kam se bodo preusmerili turistični tokovi v preostanku poletja in začetku jeseni, pa je po njihovem težko reči. "Po našem trdnem prepričanju je Grčija še vedno zelo varna država in tukaj računamo na podaljšanje sezone. Vreme je jeseni še kako stabilno, zdravstvena slika na vseh otokih, kamor letimo, pa je izjemno dobra in pod kontrolo," so pojasnili. Medtem ko je Grčija na rumenem vladnem seznamu, pa sta na zeleni listi Madžarska in Italija, so spomnili.

Zdravko Primožič/fpa
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta