Nagrado so menedžerji pripeli Mermalu

Jelka Zupanič
30.01.2020 18:59

Jože Mermal je BTC zvest več kot 40 let, v njegovem času so javna skladišča prerasla v "mesto", ki ga letno obišče 21 milijonov obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jože Mermal je prejel priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta. 
Robert Balen

Združenje Manager je na januarskem srečanju, ki se ga je v Ljubljani udeležilo okoli 500 menedžerjev, sinoči pripelo priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta Jožetu Mermalu, predsedniku upravnega odbora družbe BTC. Zaploskali so mu stanovski kolegi s predsednikom Aleksandrom Zalaznikom, ki marca zaključuje drugi triletni mandat, in direktorica združenja Saša Mrak Hendrickson, ki se poslavlja, ker se po poroki seli v tujino. Med visokimi gosti so bili tudi predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec in ministri, ki opravljajo tekoče posle, gospodarski Zdravko Počivalšek, finančni Andrej Bertoncelj, okoljski Simon Zajec, ministrica za kohezijo Angelika Mlinar in ministrica za delo Ksenija Klampfer.
Nagrajenec Mermal vodi BTC 27 let, a je z njim povezan več kot 40 let. S svojim delom in osebnostno noto mu je vtisnil neizbrisen pečat, so zapisali in še dodali, da s svojimi poklicnimi ravnanji tudi slovenskemu gospodarskemu okolju. Nekdanja neugledna ljubljanska javna skladišča so pod njegovim vodstvom prerasla v danes enega največjih poslovnih, nakupovalnih, rekreativno-zabaviščnih, kulturnih in inovativnih središč v srednji Evropi. Letno ga obišče 21 milijonov obiskovalcev, več kot 500 zaposlenih s prodajo letno ustvari 71 milijonov evrov.
Ko je vodenje BTC prevzel Mermal, je na 12 tisoč kvadratnih metrih hkrati odprl 70 trgovin. Potem je smelo vizijo in drzne načrte nadaljeval. "Začrtal je koncept mesta BTC, kar je bil takrat unikum v svetovnem merilu. Sledilo je prelomno leto 1997, ko je za uresničenje načrtov potreboval dodatna investicijska sredstva. Našel jih je v Londonu, ko se je BTC kot edino slovensko podjetje uvrstilo na Londonsko borzo in tako pridobilo denar za razvoj BTC Cityja. Ta se danes razteza na 400 tisoč kvadratnih metrih ..." so naštevali v Združenju Manager. In niso pozabili spomniti tudi na Mermalov posluh za tehnološke in druge inovacije, od soustanovitve ABC-pospeševalnika do možnosti plačevanja s kriptovalutami in preizkušanja samovozečih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta