Minister o izjavah preboldskega ravnatelja in semiške županje: Zgrožen sem. Ogrožajo varnost in zdravje!

Vanessa Čokl
27.08.2021 17:14
Minister Boštjan Koritnik, pristojen tuddi za lokalno samoupravo, pogreša oster odziv v obrambo cepljenja proti koronavirusu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Koritnik
Arhiv Večera

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik (SMC) znova poziva k cepljenju proti covidu-19, župane ter predstavnike nevladnih organizacij pa prosi, naj vodijo z zgledom.

Koritnik je zgrožen nad stališči županje občine Semič Polone Kambič in pogreša oster odziv občinskega sveta. 

Kaj se je zgodilo? Semiška županja dvomi o uspehu cepiva, cepljenju in ukrepih za preprečevanje širjenja okužb, na družbenih mrežah pa aktivno deli teorije zarot.

"Zgrožen sem nad stališči oz. dogajanjem, ki smo mu priča v zadnjih dneh v Semiču in Preboldu. Takšni nastopi so skregani z vso logiko in ogrožajo varnost in zdravje državljanov," se je odzval Koritnik in spomnil še na primer ravnatelja OŠ Prebold Petra Žureja, ki zavrača preverjanje PCT-pogoja pri zaposlenih in ima za zdaj pri tem tudi podporo sveta šole. Že spomladi pa je ministrstvo za izobraževanje spraševal po dokazih o obstoju koronavirusa in študijah o učinkovitosti cepiv. 

"Pogrešam oster odziv članov semiškega občinskega sveta na izjave županje, prav tako pogrešam oster odziv preboldskega župana na ravnanje ravnatelja tamkajšnje osnovne šole, ki s svojim ravnanjem ogroža zdravje otrok, zaposlenih in staršev," je povedal minister, pristojen tudi za lokalno samoupravo.

"Že pred časom sem župane in predstavnike nevladnih organizacij pozval, da pozovejo svoje člane, zaposlene z zgledom in ustno k cepljenju proti covidu-19," je povedal Koritnik, ker je "zgolj dovolj visoka precepljenost v tem trenutku edino zagotovilo, da se lahko življenje čim prej vrne v normalne tirnice".

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prejel dva odmerka cepiva proti covidu-19, je ob srečanju z ministrom Koritnikom povedal, da cepljenje priporoča vsem sodelavcem. "Nisem zdravnik, ampak v tem trenutku imamo v tej državi preveč namišljenih 'znalcev', ki vse vedo. Jaz verjamem zdravnikom, stroki," pravi ljubljanski župan.

Je bil pa Janković kritičen do začetka cepilne kampanje, ki je bil po njegovi oceni slab. "Če bi poslušal nekdanjega vladnega govorca Jelka Kacina, se ne bi nikoli cepil, ker so bile spremembe vsako uro. Mislim, da je pravilen nastop ministra za zdravje," pravi Janković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta