Med kandidati za generalnega direktorja UKC Ljubljana tudi zdajšnji v. d. Marko Jug

STA, M.R.
17.01.2023 11:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na tokratnem razpisu so vloge oddali trije posamezniki, med njimi tudi Jug, so potrdili v UKC Ljubljana. Vloge kandidatov za generalnega direktorja so prihajale v poštni predal sveta zavoda. Vloge bo prevzel član razpisne komisije, slednja pa še ni zasedala, so pojasnili v UKC.

Razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana je bil objavljen 6. januarja. Kandidati, ki so se prijavili na razpis, morajo imeti izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza tej ravni, prav tako morajo imeti najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja ter znanje enega svetovnega jezika. Ob prijavi so morali predložiti tudi program dela in razvoja zavoda.

Mesto generalnega direktorja se je sprostilo 7. septembra lani, ko je po pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Na prvi razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja, ki so ga objavili 20. septembra, so se prijavili štirje ustrezni kandidati. A člani sveta ljubljanskega UKC med njimi niso izbrali nikogar, so pa za v. d. generalnega direktorja imenovali travmatologa Marka Juga, sicer enega od predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?