Mario Fafangel trdi, da je od svojega šefa dobil najnižjo možno oceno - enko

M. R., Va
22.09.2023 18:33

Je strokovni direktor NIJZ Ivan Eržen ocenil, da Mario Fafangel dela tako slabo, da mu je za delovno uspešnost dal najnižjo oceno, ali pa ocenjeni internih točk ni razumel pravilno? Odgovore NIJZ čakamo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od konca februarja Mario Fafangel ni več predstojnik Centra za nalezljive bolezni, takrat je bila razpuščena tudi posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa, ki jo je vodil.
Robert Balen

Mario Fafangel, ki je bil do konca februarja predstojnik Centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), hkrati pa tudi vodja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa, trdi, da je od svojega nadrejenega dobil najslabšo možno oceno za delovno uspešnost. 

Na NIJZ so pojasnili, da je delo Fafangla ocenjeval strokovni direktor inštituta Ivan Eržen. "Na NIJZ je strokovni direktor Ivan Eržen ocenil moje delo v času vodenja centra in posvetovalne skupine covid-19 z (najnižjo) enko," je zapisal Fafangel na družbenem omrežju Twitter. "Očitno sem nekaj delal prav," je dodal. 

Na NIJZ smo vprašali, kaj so bili razlogi, da je dobil tako nizko oceno, kdo je ocenjeval njegovo delo, ali je bil tako ocenjen še kdo izmed zaposlenih oziroma koliko je bilo tako ocenjenih. Odgovore še čakamo. Za portal N1 pa je strokovni direktor Eržen vmes pojasnil, češ da je Fafangel dobil štiri točke od možnih petih in torej interno oceno narobe razumel. Bila naj ne bi najslabša možna, temveč "govori o izjemni, nadpovprečni uspešnosti". Po Erženovih besedah Fafangel "očitno ni razumel, da se je s tem, ko je dobil štiri točke, na štirih področjih izkazal kot izjemno uspešen oziroma nadpovprečno uspešen, na enem področju pa je opravil vse, kar je bilo potrebno, in svoje delo opravil korektno". A Fafangel je portalu N1 posredoval fotografijo dokumenta, ki po njihovih navedbah kaže drugače, kot navaja Eržen. 

Mario Fafangel je nekonvencionalni strokovnjak, ki je zaradi neposrednosti zagotovo izstopal med ljudmi, ki so krmilili državo skozi epidemijo. Bil je član strokovne skupine za spremljanje covida-19, pozneje je postal tudi njen vodja. Vmes se tudi ni strinjal z nekaterimi ukrepi, ki jih je še v času prejšnje vlade Janeza Janše sprejela politika.

Na Facebooku je v odziv na "enko" za Maria Fafangla pisala tudi novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl. "G. Mario, ne sekirajte se. Jaz mečem ministre s prestolov, pa sem od šefice, ki že celo novinarsko kariero pokriva pločnike, dobila oceno dve. Najbrž sem komaj zlezla do pozitive. Oba delava veliko prav. Strokovno. Ne štancava," je zapisala. Dodala je, da petice dobivajo "nesposobni, neprofesionalni, brezhrbteničarji", poleg tega pa je še dodala v italijanščini izraz za "ritoliznike". "Ostanite taki," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta