Klemen Grošelj na nadomestilu, najpozneje z novim letom pa v stari novi službi. Kam se vrača?

Timotej Milanov Timotej Milanov
13.08.2024 07:00

Nekdanji evropski poslanec na junijskih volitvah ni bil ponovno izvoljen in ni več član nobene politične stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Grošelj  
Robert Balen

Nekdanji evropski poslanec dr. Klemen Grošelj se bo najkasneje z novim letom vrnil na ministrstvo za gospodarstvo, točneje na Urad RS za intelektualno lastnino, je potrdil za Večer.  

Grošelj, ki na letošnjih volitvah v Evropski parlament na listi Zelenih Slovenije ni bil vnovič izvoljen za evropskega poslanca, trenutno prejema denarno nadomestilo, ki mu zaradi tega pripada. Najkasneje z novim letom pa se bo vnovič zaposlil na uradu za intelektualno lastnino, kjer je že bil zaposlen, preden je bil leta 2018 v času vlade Marjana Šarca imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. Takrat je po lastnih besedah "zamrznil" delovno mesto sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo, leta 2019 pa je bil izvoljen za evropskega poslanca na listi LMŠ.  

Grošelj se je sicer na gospodarskem ministrstvu zaposlil že leta 2011, kjer je bil najprej svetovalec, kasneje pa je bil tudi vodja kabineta tedanje ministrice Darje Radič. Kot pravi, bi se lahko na staro delovno mesto vrnil že pred novim letom, ko se mu sicer izteče pravica do nadomestila.  

Klemen Grošelj je bil sprva predviden kot kandidat na listi Gibanja Svoboda za letošnje evropske volitve, a je od kandidature odstopil, ko so ga v stranki seznanili, da bo na listi uvrščen na težko izvoljivo osmo mesto. Grošelj je maja izstopil tudi iz Gibanja Svoboda, danes po lastnih besedah ni več član nobene politične stranke, saj je izstopil tudi iz stranke Zeleni Slovenije.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta