Kandidat za okoljskega ministra bo negoval skrb za razvoj družbe in gospodarstva

Kristina Božič
12.03.2020 11:35

Pred odborom za infrastrukturo, okolje in prostor se je dopoldan predstavil dolgoletni član SDS Andrej Vizjak. Nekdanji gospodarski minister je leta 2007 podpisal deklaracijo o gradnji naftovoda čez državo, bil je poslanec, od leta 2014 pa je zaposlen v državni energetiki v rojstnem kraju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

V sredo so svetovni znanstveniki opozorili, da taljenje polarnih ledenikov sledi najhujšemu scenariju podnebne krize - taljenje trenutno poteka kar šestkrat hitreje kot pred tridesetimi leti. Dan zatem je kandidat za prihodnjega okoljskega ministra večkrat dejal, da skrb za naravo in okolje ne sme pomeniti konzervacije stanja. “Spremembe so tu. Naše politike moramo prilagajati njim in usmeritvam EU.” Pojasnil je, da spoštuje organizacije, ki si prizadevajo za varovanje narave, a meni, da se motijo: morale bi si prizadevati za ohranjanje narave ob upoštevanju potreb po družbenem in gospodarskem razvoju. “Imamo cel cirkus glede Mokric,” je podelil svoje izkušnje iz gospodarstva in dodal, da nevladne organizacije ne morejo kar vse dobiti statusa, da delujejo v javnem interesu. “Te organizacije ne smejo blokirati izvedbe, če obstaja za projekt že sprejeti državni prostorski načrt,” je pojasnil, da pričakuje tudi, da vsi državni organi naredijo vse za izvedbo projektov, ki jih potrdi vlada. Glede hidroelektrarn na Muri in nuklearne elektrarne je povedal, da si želi nadaljevanja priprave strokovnih podlag. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta