Inšpektorji zaprli stojnice na Pogačarjevem trgu: Prišli so večkrat, ko se je stemnilo, pa še v družbi policije

A.L.
09.12.2021 19:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična in je nastala pred začetkom epidemije.

Anže Simončič

Od danes je bila na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoča tržnična prodaja, tudi gostincem, kot je na novinarski konferenci napovedal direktor Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andrej Orač. Po njegovih besedah je prepoved prodaje na ljubljanskih tržnicah nerazumljiva, saj gre za prodajo izdelkov, ki jih ponujajo vse leto. A odprtje ni trajalo dolgo. Po poročanju portala 24ur so Pogačarjev trg v Ljubljani spet obiskali inšpektorji. Ti so bili na trgu že včeraj, ko glob niso napisali. Danes so trg obiskali večkrat, najprej so prišli sami, ko se je stemnilo, pa še v družbi policije.

Po uri prigovarjanja so inšpektorji stojnice zapečatili

24ur poroča, da so inšpektorji najemnike stojnic najprej pozvali, "naj dejavnost nemudoma zaprejo, saj da to ni tržnica, pač pa sejem, ki je po vladnem odloku prepovedan. Po uri prigovarjanja pa so inšpektorji stojnice zapečatili. Obiskovalci so tržnico zapustili, gostinci so brez upiranja pospravili svoje stvari".

Spomnimo, da je ljubljanski župan Zoran Janković izrazil kritiko do epidemioloških ukrepov, po katerih je od sobote z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, organizatorji pa morajo ob vhodu preverjati pogoj PCT. Kot nerazumljivo je Janković označil tudi pojasnilo vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar, da prodaja kostanja na stojnicah ostaja, saj "kostanj praviloma jemo in hodimo zraven".

Kot je še poudaril, so tudi predlagali, da se sprejme zakon o pogoju PC (preboleli, cepljeni) oziroma, da se uvede obvezno cepljenje, sam pa da je k temu prejšnji teden znova pozval zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta