V Ljubljani gostince vračajo na tržnico, pravijo, da to ni sejemska dejavnost

STA, Va
08.12.2021 13:36

Zoran Janković ne razume izjave Mateje Logar o kostanjih. Komentiral je tudi tvit Janeza Janše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Murko Gajšek

Od danes je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani dovoljena tržnična prodaja, tudi gostinska. Po besedah direktorja Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andreja Orača je namreč nesprejemljivo, da na ljubljanski tržnici ne bi bilo mogoče prodajati stvari, ki jih prodajajo vse leto. Sem sodita tudi odprta kuhinja in prodaja tekstila, kar da ne sodi pod od vlade prepovedano sejemsko prodajo - ker je tržnična. Zato bodo gostincem omogočili prodajo, hkrati pa pozivajo k spoštovanju epidemioloških ukrepov in da se ljudje odločijo za cepljenje proti covidu-19.

Ljubljanski župan Zoran Janković je do epidemioloških ukrepov, po katerih je od sobote z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah, kritičen. Kot nerazumljivo je označil tudi pojasnilo vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar, da prodaja kostanja na stojnicah ostaja, ker jih jemo med hojo. 

Vladi so tudi predlagali, da se sprejme zakon o pogoju PC (preboleli, cepljeni) oziroma da se uvede obvezno cepljenje, je povedal. Odzval se je na tvit premierja Janeza Janše, češ da se Janković "intenzivno trudi, da bi čim več ljudi zbolelo in da bi se šole, vrtci in trgovine čim prej zaprli. Ker so po njegovo manj pomembni od fešt po mestu". Pravi, da je Janša "očitno postal prvi infektolog v državi" in da naj primerja rezultate izvajanja epidemioloških ukrepov v Ljubljani s katero drugo občino, saj da so dan pred Janševim tvitom dobili dopis ljubljanske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z zahvalo za njihova prizadevanja, brez katerih da bi bilo stanje v Ljubljani veliko slabše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta