(FOTO) Šolska ministrica Simona Kustec: Dokazi in dejstva potrjujejo razloge, zakaj današnja interpelacija ne bo uspela

ŽV
15.03.2021 09:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Pred šolsko ministrico Simono Kustec je danes interpelacijska preizkušnja, za katero je v državnem zboru predvidenih skoraj 16 ur. "Ministrica je v vsem tem času pokazala ne samo, da ni sposobna voditi tega resorja, ampak da ga ne želi," je enega izmed očitkov še pred začetkom nanizal prvopodpisani pod interpelacijo Matej T. Vatovec iz Levice. Skupaj z LMŠ, SAB in SD ministrici očitajo zlasti napake, na katere je ves čas opozarjala stroka. 

Robert Balen

"Sem dobro razpoložena in dobro pripravljena. Gre za pomembno razpravo, ki bo bolj ali manj za nazaj, zaradi tega, ker so dejansko očitki v tem času, ko veste, da se vsakodnevno spreminjajo razmere, vezani na tisto, kar smo morali v tistem obdobju narediti, zato, da smo ohranjali zdravje in hkrati tudi znanje v vzgojno-izobraževalnem procesu," je tik pred sejo povedala šolska ministrica iz vrst SMC. Obeta si, da "bomo vsi skupaj na koncu ugotovili, kako pomembno je, da stopimo skupaj in da delamo skupaj za naprej tisto najboljše za znanje, zdravje in tudi zaupanje v našem šolskem prostoru pa tudi širše v celotni družbi". 

Robert Balen

O pričakovanjih glede podpore na interpelaciji je Kustečeva povedala: "Sama dejstva, sami dokazi potrjujejo razloge, zakaj ta interpelacija ne bo uspela, ni razlogov za to. To razumem kot del politične igre v teh zelo zahtevnih in krhkih časih." Kar se tiče mesta in stabilnosti njene SMC, pa je zagotovila, da so enotni, imajo različna mnenja in poglede, zato pa da se usedejo, se pogovarjajo, na koncu razumejo in gredo skupaj naprej. 

Robert Balen

Za njeno razrešitev je potrebnih vsaj 46 poslanskih glasov, a ni pričakovati, da jih bo predlagateljem tudi uspelo zbrati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta