SLOVENIJA

Festival Naprej/ Forward: Šport med tragedijo in evforijo

DR
24.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

S pogovorom na temo regionalnih programov javne RTV kot platforme za obveščanje v lokalnem okolju se je novinarski festival Naprej/Forward danes za en dan preselil v Maribor - v sredo so se debate vrstile v Izoli, jutri pa se zaključuje v Ljubljani.

V razpravi Šport med tragedijo in evforijo, ki jo je vodil urednik športa pri Večeru Marko Kovačevič, so Jože Pepevnik (Radio Slovenija), Sanja Modrić (Pop TV) in Martin Pavčnik (Sportklub) govorili o vlogi športnega novinarja, ki se lahko hitro znajde v vlogi navijača, saj so čustva v športu po navadi vedno prisotna.

Kje je meja med profesionalnostjo in navijaštvom, kako krmariti med hitrimi spremembami razpoloženja, ko je že ena zmaga dovolj za evforijo, en poraz pa vse skupaj spremeni v tragedijo, in kje postaviti ločnico med javnim in komercialnim? Sanja Modrić ugotavlja, da si nekateri navijači želijo zgolj uspehov, čeprav naj bi navijači podpirali športnike "v dobrem in slabem". "Koliko smo mediji generatorji evforij?" je udeležence izzval Kovačevič. "Naša naloga je biti nekje vmes, čimbolj objektivno podati informacijo, zakaj se je nekaj zgodilo. Treba je tudi izobraževati ljudi skozi poročanje ali pisanje," je menil Pepevnik z Radia Slovenija. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?