Erjavec z Janšo in z Damijanom, premierju bo odnos Desusa do vlade sporočil, če bo spet predsednik

STA, VČ
10.11.2020 20:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po porazu na volitvah v stranki se je Karl Erjavec umaknil iz politike, zdaj je že na vratih za vrnitev.
Robert Balen

Kandidat za starega nova predsednika Desusa Karl Erjavec se je danes ločeno sešel s predsednikom vlade Janezom Janšo in z vodilnim pobudnikom tako imenovane koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom, je poročal Pop TV. Po poročanju televizije se je z Janšo sestal na pobudo predsednika vlade. Janšo naj bi bilo zanimalo predvsem stališče Erjavca do potez Desusovega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki je v teh dneh predlagal dodatno zaostritev ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Erjavec je Gantarja po poročanju Pop TV podprl. Glede odnosa do aktualne vlade pa naj bi bil Erjavec, tako kot Damijan tudi nekdanji Janšev minister, premierju dejal, da še ni predsednik stranke in da bodo o tem odločali organi Desusa, njihovo odločitev pa da bo spoštoval. Kongres Desusa je načrtovan za konec meseca.

O aktivnostih morebitne alternativne levosredinske koalicije pa se je Erjavec pogovarjal z Jožetom P. Damijanom in mu prenesel tudi zadovoljstvo poslancev s predstavljenim političnim programom.

Damijan je prav tako danes sporočil, da se je v ponedeljek ponovno sešla njihova strokovno-posvetovalna ekipa na temo covida-19. Pojasnil je, da koalicija ustavnega loka "na osnovi strokovnih predlogov pripravlja celovit nabor ukrepov, s katerim bo pripravljena ukrepati v trenutku, ko bo dobila vzvode vodenja vlade in ukrepanja v korist vseh državljanov". Kot je navedel, so strokovnjaki med posebej pomembnimi ukrepi izpostavili primerno organizacijo dela in uvedbo hitrih testov v domovih za starejše občane in v zdravstvenih ustanovah, delovanje vrtcev in šol do 5. razreda za razbremenitev zaposlenih v zdravstveni negi, zagotovitev dodatnega zdravstvenega osebja in izenačenje njihovih obremenitev s prerazporeditvami, zagotovitev dodatnih postelj za covidne bolnike izven bolnišničnih kapacitet in podobno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta