Gantar se bo odzval Damijanovemu vabilu na pogovor, vodstvo DeSUS predvidoma po kongresu

STA, A.L.
03.11.2020 16:14

Začasni zastopnik DeSUS Tomaž Gantar se bo odzval vabilu vodilnega pobudnika koalicije ustavnega loka Jožeta P. Damijana na pogovor, so za STA potrdili v DeSUS. Po njihovih navedbah gre za vljudnostno srečanje, medtem ko se bo vodstvo stranke z Damijanom predvidoma sestalo po volilnem kongresu, ki bo 28. novembra, torej z novim predsednikom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Damijan je minuli teden v četrtek potrdil, da je programski dokument, v katerem so se štiri opozicijske stranke poenotile o ključnih programskih prioritetah alternativne, nove vlade do volitev 2022, z vabilom k pogovorom poslal tudi prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS.

V SMC so že v četrtek ocenili, da je čas, ki so si ga opozicijske stranke izbrale za poskus oblikovanja nove večine, zaradi težkih epidemioloških razmer neprimeren. Prvak NSi Matej Tonin se je z Damijanom že sestal v petek. Tonin je pogovor označil konstruktiven, a NSi po njegovih navedbah "ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih".

V DeSUS so danes pojasnili, da se bo z Damijanom sestal Gantar, ki začasno vodi DeSUS po odstopu Aleksandre Pivec z mesta predsednice stranke. Kdaj se bosta sestala, ne razkrivajo, poudarjajo pa, da gre za vljudnostno srečanje. Pogovorov o morebitnem sodelovanju v koaliciji ustavnega loka, h katerim vabi Damijan, se bo namreč predvidoma udeležilo novo vodstvo stranke. Na njen vrh se želi ponovno zavihteti Karl Erjavec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta