Kakšni so občutki favorita v tekmi za predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca po sestanku s poslanci?

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
23.10.2020 13:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karl Erjavec
Robert Balen

Poslanci upokojenskega Desusa so serijo neformalnih pogovorov s kandidati za predsednika stranke danes sklenili s Karlom Erjavcem. Nekdanji predsednik stranke, ki ga je z vrha januarja odnesla iz Desusa izstopljena Aleksandra Pivec, je bil z okoli dvournim pogovorom zelo zadovoljen. "Moram reči, da je bil (pogovor op.p.) zelo konstruktiven in sem vesel, da čutim nekako, da imam pri poslancih podporo. Mislim, da je to zelo pomembno tudi za nadaljnjo delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko lahko dobro funkcionira," je povedal Erjavec in dodal, da je zdaj treba počakati na razplet kongresa. Tam se bo predvidoma 28. novembra meril s protikandidatom Srečkom Felixom Kropetom. Svojo kandidaturo je sicer v sredo umaknil Dominik Šteiner, člane Desusa pa pozval, naj podprejo Erjavca. 

In kaj si nekdanji predsednik stranke obeta od kongresa? "Pričakujem, da bom dobil ustrezno podporo, potem bomo pa na organih stranki sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke Desus. Na vprašanja pa ne bi odgovarjal, to je vse, kar lahko v tem trenutku povem. Zaenkrat sem samo kandidat in sem še vedno zunaj politike, tudi zunaj javnega življenja. Kongres bo pa odločil o tem, ali pridem nazaj," je povedal novinarjem v državnem zboru.

Spomnimo, poslanci so ob odhodu Pivčeve s čela stranke povedali, da se ne nameravajo več javno izrekati o podpori poslanske skupine kandidatom za predsednika stranke. A neuradno naj bi Erjavec užival njihovo podporo, jasno so tudi že sporočili, da si želijo predsednika z izkušnjami z delom v koalicijski stranki. Eden od kriterijev, ki sicer po statutu stranke ni zavezujoč, je tudi petletno članstvo v stranki, česar pa Erjavčev protikandidat Krope, stranki z nekajtedenskim premorom pridruženi v letu 2018, že v izhodišču ne dosega. "Kot dolgoletni športnik grem v tekmo zmeraj zato, da zmagam. Če tega rezultata ne bo, bo pa kot na tatamiju. Tudi če si izgubil, se pripogneš in pozdraviš. Še naprej pa pomagaš svoji reprezentanci. Če ne tekmuješ, potem nosiš kovčke," je Krope povedal po četrtkovem sestanku s poslanci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta