Bodo podprli Angeliko Mlinar? Socialni demokrati pričakujejo dobro predstavitev, v SDS ji podporo odločno odrekajo

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
17.12.2019 14:25

Kandidatka za kohezijsko ministrico Angelika Mlinar se bo danes predstavila parlamentarnima odboroma za gospodarstvo in za zadeve EU. Preverili smo, kakšna stališča zasedajo nekatere poslanske skupine pred predstavitvijo in jutrišnjim odločanjem o njenem imenovanju, pri čemer za nastop funkcije kandidatka potrebuje podporo navadne večine poslancev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angelika Mlinar, kandidatka za kohezijsko ministrico. 
Robert Balen

Medtem ko iz poslanske skupine SMC sporočajo, da "glede na to, da kandidatka izpolnjuje vse pogoje, ne vidimo razloga, da je ne bi podprli", ji podporo odločno odrekajo poslanci SDS. Kot so se odzvali, bi glede na zamude in težave pri črpanju evropskih sredstev "kot kandidata za ministra za kohezijski resor pričakovali nekoga, ki je strokovnjak za črpanje EU sredstev". Izkušnje iz Evropskega parlamenta na tem področju ne pomenijo dodane vrednosti, dodajajo, "saj imamo z neučinkovitim črpanjem evropskih sredstev težave predvsem doma". V nadaljevanju še: "Prepričani smo, da v Sloveniji obstaja veliko strokovnjakov, ki bi omenjeni resor znali voditi tako, da črpanje evropskih sredstev ne bi bilo tako katastrofalno kot v času dveh ministrov iz Stranke Alenke Bratušek. Glede na to, da omenjena stranka na ta resor doslej ni znala kandidirati kompetentnih ljudi, dvomimo, da bo tokrat kaj drugače, ko so naredili še dodatne napore, da so v imenu nacionalnega interesa kandidatki Mlinarjevi po izjemno hitrem postopku, ki velja samo za prvorazredne, podelili slovensko državljanstvo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta