Aleš Hojs na televiziji zavajal s podatkom o svoji plači v državnem podjetju

M.R.
30.03.2022 19:09

Podpredsednik SDS in minister za notranje zadeve Aleš Hojs naj bi pred dnevi na soočenju izrekel neresnico o svoji plači, ki jo je prejemal od podjetja v državni lasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hojs na predvolilnem soočenju na Pop TV
Robert Balen

Ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu se po izteku mandata te vlade ni treba bati za službo. Pred prihodom v vlado je bil namreč zaposlen v državni Družbi za razvoj infrastrukture (DRI). Če bo želel, se bo namreč lahko tja vrnil, kar mu omogoča zakon o vladi, poroča spletni portal Necenzurirano

Na ponedeljkovem televizijskem soočenju na Pop TV se je odprla debata o tem, koliko je Hojs služil na DRI. Sam je dejal, da približno 4000 evrov bruto. DRI njegove plače noče obelodaniti, ker da gre za osebni podatek. Necenzurirano pa danes poroča, da naj bi prejemal precej več. Zgolj osnovna bruto plača naj bi znašala približno 6500 evrov.

Podpredsednik SDS se je na DRI zaposlil spomladi 2013, po sestopu druge vlade Janeza Janše, poroča Necenzurirano, ki dodaja, da so takrat DRI obvladovali kadri SDS, stranke, v katero je pozneje Hojs prestopil iz NSi. 

Ob Hojsovem prihodu na DRI je bil generalni direktor družbe Saša Kovačič, ki je dober prijatelj nekdanjega ministra za infrastrukturo Zvonka Černača, prvi mož nadzornega sveta pa je bil dolgoletni vodja novomeškega odbora SDS Bojan Kekec. So pa v DRI povedali, da bodo skladno z zakonom Hojsu omogočili vrnitev podjetje, če bo izrazil to željo. 

Hojs sicer kandidira na volitvah v okraju Ljubljana Vič-Rudnik 3, v katerem na zadnjih volitvah leta 2018 ni bil izvoljen noben poslanec stranke SDS. Ta okraj tudi sicer velja za levosredinskega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta