Aleksandra Pivec: Ne pristajam in ne bom pristala na ustvarjanje sovraštva med lastnim narodom

M.R.
10.05.2020 14:12

Na družbenih omrežjih Twitter in Facebook je danes predsednica stranke Desus in hkrati ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec zapisala, da se ne bo pustila speljati v ideološko vojno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec
Robert Balen

"Vsem, ki si, tako iz ene in druge strani, prizadevate da me vključite v to ideološko vojno, jasno sporočam – Ne pristajam in ne bom pristala na ustvarjanje sovraštva med lastnim narodom! Vedno sem se in se bom zavzemala za napredek, ki temelji na dialogu, kompromisih in vsebinskih rešitvah problemov," je zapisala.
Ob tem pa je tudi poudarila, da ne razume, "kako z lahkoto posamezniki iz leve in iz desne, brez občutka za domovino in njeno blaginjo, streljajo z metki, polnimi sovraštva nad lastni narod".
Prepričana je, da se grdo in hudo motijo tisti, ki mislijo, da bo ideološka vojna, medsebojno obračunavanje, podtikanje, blatenje posameznikov, pripeljali do napredka. "Siljenje lastnega naroda v navidezno ideološko vojno vodi zgolj v razkroj naše družbe in v sovraštvo, ki ima lahko pogubne posledice," je sklenila.
{twitter}https://twitter.com/APivec/status/1259442191220518913{/twitter}
Njen zapis je na Twitterju komentiral politični analitik Alem Maksuti z Inštituta za politični menedžment. "Celotna zadeva temelji na golem moraliziranju in iskanju legitimnosti za politične projekte z jasnim ideološkim predznakom. Tovrstni poskusi ne temeljijo na nasprotovanju avtoritarnim metodam vladaja in ne prispevajo k oblikovanju ideje o bolj humanem človeštvu," je zapisal.
{twitter}https://twitter.com/MaksutiAlem/status/1259460434391904256{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta