Ženeva 2020: salon, ki ga ni bilo

Vinko Kernc Vinko Kernc
09.03.2020 12:12

Vsako leto, prav vsako leto po drugi svetovni vojni, je bil v Ženevi avtomobilski salon. Morda, v zadnjem času pa zagotovo, najpomembnejši avtomobilski salon na stari celini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženeva je prvič gostila salon avtomobilov leta 1905. Nazadnje jo je premagala vojna, tokrat pa virus. 
Vinko Kernc

Razlogi so znani in niso presenetljivi; prvič, ker se dogaja pozno pozimi, ko marsikje že poganjajo cvetlice in avtomobili, in je zatorej neke vrste kažipot avtomobilske industrije za tekoče leto; drugič, ker se dogaja v deželi, ki nima lastne avtomobilske industrije, kar ji daje pridih nevtralnosti; in tretjič, ker velja Švica, dežela urarjev, tudi za prototip natančnosti in točnosti.
Letošnjemu salonu se je udejanjil pregovor, da upanje umre zadnje. Šestindvajsetega februarja je še veljalo, da salon glede na odobritev (kot tam pravijo) generalnega direktorata za zdravje vendarle bo, dva dni kasneje, skoraj točno opoldne, je prišla vest, da je salon uradno odpovedan.
Ubil ga je covid-19.
Prav, salona pač ne bo, s(m)o rekli potencialni obiskovalci. Za te obstaja tudi dobra stran: prihranek časa (in denarja), ki bi ga sicer namenili obisku. A niso vsi te sreče.
Salon mednarodnega formata, kot je (avtomobilska, a seveda velja tudi za druge panoge) Ženeva, terja precej predpriprav, strategije, tehtanja in odločanja, tudi logistike in tako naprej. Vse skupaj seveda stane. Po neki oceni naj bi odpoved salona požrla nekaj sto milijonov evrov. Morda je napihnjeno; tudi če je samo sto ali le nekaj deset, je to veliko denarja.
Najbrž ne živimo v prepričanju, da plačajo nastop na salonu delničarji – plačajo ga kupci avtomobilov. In s tega zornega kota se zdi, da se je izguba lepo porazdelila med narod(e), a ni tako: denar, ki ga razstavljavec izgubi na tak način, bi v primeru, da bi za odpoved vedeli tri mesece vnaprej, porabili drugje. Kjerkoli pač.
Nekoliko neumno bi se morali počutiti tudi kupci: navsezadnje so plačali (tudi) nastop na tem avtomobilskem salonu, ki ga na koncu ni bilo. Roke si manejo samo službe, ki pridno delajo v ozadju vse do čistilnih servisov – denar so pobrali (saj so navsezadnje delali), prava reč, če potem salona ni.
Pri vsem skupaj je nerodno le to, da je lahko odgovor na vprašanje, ali je bilo smiselno odpovedati salon zaradi novega virusa, tudi neugoden za vse in še posebej za tistega, ki je salonu rekel končni ne. Navsezadnje je koronavirus – za nas, ki nismo virologi – le še en virus, ki ga preboliš v nekaj dnevih, podobno kot gripo. In zaradi gripe še nikdar ni bilo odpovedi večjih dogodkov, kot smo ji priča tokrat. Je pa res, da je covid-19 prvi virus s tako močnim marketingom. Pa smo tam.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta