(TEST) Peugeot rifter: Prostor in udobje na francoski način

Vinko Kernc Vinko Kernc
30.08.2019 05:56

Novodobni mali osebni dostavniki izhajajo iz leta 1996 in Peugeotov rifter je še vedno dostavnik, a še bolj osebni avtomobil, kot je bil partner, njegov predhodnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peugeot rifter: spredaj udoben osebni avtomobil, zadaj velik in uporaben prtljažnik
Vinko Kernc

Berlingo in partner sta leta 1996 zakoličila razred, ki je postal avtomobilski standard: znotraj dolžine avtomobilov spodnjega srednjega razreda (mégane, golf, …) ponujajo ogromno prostora in udobje osebnega avtomobila. Ko gre za prostor, rifter ponuja od 775 litrov do tri kubične metre kvadraste oblike, s čimer se nobeden od osebnih avtomobilov, naj bodo še tako veliki, ne more kosati. In ko gre za udobje, je pač treba vedeti: podvozje je nekoliko dostavniško (navsezadnje je treba blažiti vso možno vsebino v danem prostoru) in trušča je nekaj več (aerodinamika je pač dana z – uporabno – obliko), a se voznik in potniki v splošnem počutijo kot v osebnem avtomobilu. Prav rifter (in seveda berlingo ter Oplov combo) je tu naredil velik korak naprej.

Peugeotov značilen i-cockpit se odlično izkaže tudi v rifterju. Navduši tudi barvna poživitev notranjosti.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta