Prihodnje leto tudi astra sports tourer, ki bo za šest centimetrov krajša od prejšnje izvedenke

Janez Kovačič Janez Kovačič
10.12.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opel

Nemški Opel, ki je znotraj francoske skupine PSA, ta pa sestavni del koncerna Stellantis, zdaj ponuja tudi prve uradne fotografije in nekaj podatkov o karavanski (wagon) izvedenki astre sports tourer. Nova astra, ki je že bila na ogled v petvratni kombilimuzinski varianti, je za nemško tovarno skoraj izjemnega, celo usodnega pomena.

Sports tourer bo na voljo z dvema stopnjama priključnega hibridnega pogona (PHEV), hkrati pa tudi z dizelskimi/bencinskimi motorji v razponu moči od 81 do 96 kW. Zraven bo bodisi šeststopenjski ročni menjalnik bodisi osemstopenjski samodejni.

V dolžino se bo sports tourer potegnil do 464 centimetrov, kar pomeni, da je za skoraj šest centimetrov krajši od prejšnje izvedenke. Upoštevaje to, da ko gre za karavan, je pomemben volumen prtljažnika, ki naj bi v najboljšem primeru znašal 1634 litrov, pri izvedenki z baterijo v dnu vozila pa 1574 litrov. Kot kaže, se bo sports tourer na slovenskem trgu pojavil v drugem trimesečju 2022, cene pa za zdaj niso znane. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta