Nemški avtomobilistični koncern: Slabe napovedi iz Stuttgarta

Janez Kovačič Janez Kovačič
25.07.2019 05:03

Nemški koncern, ki ima v rokah Mercedes-Benz, je že tretjič v zadnjih dvanajstih mesecih popravil poslovne napovedi - in to navzdol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ola Kallenius: prvi Nenemec na čelu nemške avtomobilske hiše in po dokaj dolgem času tudi prvi, ki botruje slabšim gospodarskim napovedim.
Epa

Veliko pozornosti zbuja nemški Daimler AG, lastnik Mercedes-Benza, saj je v zadnjih dvanajstih mesecih že tretjič spremenil svoje poslovno-finančne napovedi. Iz Stuttgarta so sporočili, da se je drugo letošnje trimesečje verjetno končalo z izgubo okoli 1,6 milijarde evrov. V enakem lanskem obdobju je bilo dobička za 2,6 milijarde evrov. Daimler AG pojasnjuje, da je oziroma bo domnevna izguba nastala zaradi več vzrokov, predvsem pa zaradi kazni v višini 1,6 milijarde evrov, ki jo bo moral koncern plačati zaradi nepravilnosti pri dizelskih motorjih. Veliko bo stal tudi vpoklic avtomobilov zaradi težav z zračnimi varnostnimi blazinami japonskega izdelovalca Takata; šlo naj bi za milijardo evrov, pa tudi oddelek gospodarskih vozil bo k temu dodal okoli 500 milijonov izgube.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta