Javno = dobro

Janez Kovačič Janez Kovačič
11.05.2020 13:00

Današnji dan utegne biti za marsikoga pomemben: delno, pa vendarle, začne delovati javni prevoz. V remize ga je prikovala epidemija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Kako bo ali kako je vse skupaj teklo, je ta hip še vprašanje brez pravega odgovora. Ampak vsaj eno vprašanje ostaja: zakaj je javni prevoz tako pomemben za normalno delovanje tako rekoč vsake družbe, države, mesta in podeželja, torej vseh nas?
Če bi na teh avtomobilskih straneh edini smisel mobilnosti videli ali razumeli zgolj v avtomobilih, bi ne bilo skoraj nič narobe, če jih ne bi bilo. Dopolnjevanje ali premišljeno sožitje vseh oblik javnega prevoza in avtomobilov je eksistenčni pogoj normalnega delovanja vsake družbe. Odpoved javnega prevoza, bodisi kratkoročno bodisi dolgoročno, je - to smo izkusili v zadnjih tednih - skoraj tako usodna kot ukinitev javnega zdravstva. Če se primerjava zdi nekoliko pretirana, si lahko vse tisto, kar pomeni javno dostopno zdravstvo, v živo ogledamo na primeru države, ki jo vodi nam tako ljubi slovenski zet.
Že prej je bilo znano, da so ZDA najbolj neenaka država razvitega sveta. Epidemija je pokazala pravo sliko družbe, v kateri si zdrav le, če in ko imaš denar. V to kategorijo je mogoče uvrstiti tudi Veliko Britanijo, ki se v številnih pogledih spogleduje z deželo junk food*, pa čeprav na Otoku ne javno zdravstvo ne javni prevoz nista tako obupno nebogljena kot na oni strani. Je pa nesporno, da imata šibko javno zdravstvo in slab javni prevoz veliko več skupnega, kot smo lahko domnevali še nedavno.
Avtomobili so nam omogočili nesluteno mobilnost, a nam ta v zadnjih letih ali desetletjih izstavlja račun, ki ga bomo morali plačati. Evropa se tega precej zaveda, na drugačno shemo mobilnosti tudi pripravlja, čeprav po številnih mnenjih prepočasi in preveč obotavljivo. Morda bo epidemija novega koronavirusa pospešila spremembe v tej smeri. Jasno je, da bo bistvo v kompromisu. Javni prevoz v mestih nima alternative, to je bilo jasno že doslej; toda tudi učinkovit primestni oziroma prevoz na podeželju je in mora biti v funkciji dobrega delovanja družbe in seveda države kot celote. Žal s(m)o v teh krajih zadnja desetletja naredili marsikaj, da je prepogosto zgolj senca tistega, kar je bilo nekoč. Drži torej: javno = dobro, pa ne le zdravstvo in prevoz ...
*nezdrava hrana

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta