Ženske: kdo smo, kje smo in kam gremo?

AGATA RAKOVEC KURENT
12.03.2018 06:53
V zgodovini, ki je bila do žensk povečini kruta, nam nobena izmed pravic, ki se nam zdijo samoumevne, ni bila podarjena. Prav vse so izborile naše prednice, junaške ženske, ki so za svoj boj plačale visoko ceno, dostikrat tudi z življenjem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Daryl Hannah, Annabella Sciorra, Salma Hayek, Lupita Noyong’o, Lena Headey, Kate Beckinsale, Cara Delevingne, Lea Seydoux, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Heather Graham, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Rose McGowan
Angelina Jolie
Harveyja Weinsteina

Kje smo?

“Nevladne organizacije v Sloveniji ocenjujejo, da je nasilje prisotno v vsaki peti družini v Sloveniji, da je posiljena vsaka sedma ženska in da le pet odstotkov vseh žensk z izkušnjo nasilja išče kakršnokoli pomoč,”

Kam gremo?

“OZN ocenjuje, da 781 milijonov ljudi, starih 15 let in več, od tega skoraj dve tretjini žensk, ostaja nepismenih, dostop do informacij in izobraževanja prek ustreznih komunikacijskih kanalov pa je življenjskega pomena za zagotavljanje neodvisnosti žensk, zlasti med nesrečami.”
Cel članek lahko preberete v marčevski številki revije OBRAZI.
{obrazi}{/obrazi}
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta