Volkswagen bo sodeloval s kanadsko vlado

Janez Kovačič Janez Kovačič
01.09.2022 05:00

Nemški koncern in kanadska vlada sta sklenila sporazum, s katerim želita pospešiti električno mobilnost v tej severnoameriški državi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Ker je pandemija pokazala, da je velika in prevelika odvisnost od dobaviteljev, ki so daleč stran, na primer v Aziji in predvsem oziroma na Kitajskem, problematična, se velike avtomobilske korporacije ozirajo po drugačnih rešitvah in partnerjih.

Tako sta nemški koncern Volkswagen (VW) in kanadska vlada te dni sklenila sporazum, s katerim želita pospešiti električno mobilnost v Kanadi in hkrati raziskati zmožnosti kanadske dobavne verige pri izdelavi avtomobilov in baterij. Soglasje o tem sta podpisala Herbert Diess, do 1. septembra še predsednik uprave VW, in kanadski minister za inovacije, znanost in industrijo Francois Philippe Champagne.

Da gre za pomemben dogovor, ki naj obema stranema zagotovi uspešen prehod v električno mobilnost, dokazuje tudi prisotnost nemškega kanclerja Olafa Scholza in premierja kanadske vlade Justina Trudeauja. Kot pravijo pri VW, bo novoustanovljeno koncernsko podjetje PowerCo prevzelo osrednjo vlogo pri uresničevanju tega načrta na območju Severne Amerike. Tudi s tem si bo VW zagotovil uresničevanje svoje strategije New Auto, s katero naj bi nemška korporacija postala vodilni ponudnik trajnostne in programsko podprte mobilnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta