(VIDEO) Umrl eden največjih srbskih glasbenih zvezdnikov

D.Ži
01.06.2018 12:05

Kralj srbske narodne glasbe se je poslovil mnogo prezgodaj, čakajoč na presaditev jeter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtube

Sinan Sakić, glasbenik, ki so mu v Srbiji nekateri pravili kar "kralj srbske narodne glasbe", je danes zjutraj umrl v 62. letu. V beograjskem kliničnem centru so ga sprejeli 27. aprila, takrat so tudi ugotovili, da nujno potrebuje presaditev jeter. Nato so ga premestili v zasebno kliniko.
{embed_youtube}https://youtu.be/cZZhFd7SXsw{/embed_youtube}
Že lani je prestal zahtevno operacijo na žolčnih kanalih, z zvezdnikom se je ukvarjala posebna ekipa zdravnikov specialistov iz Italije, Turčije, Srbije, Bosne in Hrvaške. Svoj zadnji album je Sakić posnel leta 2014. Naslovil ga je Jedina.
Najraje je koncertiral v Beogradu, nazadnje je tam, 3. junija lani, pel pred 12.000 ljudmi na svoji najljubši lokaciji - Tašmajdanu.
Sinan Sakić se je rodil 13. oktobra 1956 v Loznici, njegova kariera se je začela leta 1978 s skladbami, kot so "Sreli smo se mnogo kasno" in Rastanak kraj rijeke". Bil je tudi del priljubljene zasedbe Južni vetar. Ena njegovih največjih uspešnic ostaja "Ej, otkad sam se rodio". 
{embed_youtube}https://youtu.be/uDbqKUxUUTI{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta