(VIDEO) Mu je priznanje o spolni usmerjenosti pomagalo do zmage na Evroviziji?

A.L.
20.05.2019 09:41

"Sem več kot le nastopač. Sem oseba, živo bitje, biseksualec, glasbenik. Ponosen sem na dejstvo, da sem imel priložnost pokazati, kdo sem," je dejal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

25-letni Nizozemec Duncan Laurence je z nežnim glasom in prepričljivim nastopom navdušil Evropo ter postal zmagovalec letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije. Pesem je bila med gledalci izredno priljubljena, zato je tudi na stavnicah kraljevala na samem vrhu. Nizozemec je na koncu slavil s 492 točkami in za pičlih 27 točk premagal italijanskega predstavnika Mahmooda, ki je prepeval o denarju.
{embed_youtube}https://youtu.be/R3D-r4ogr7s{/embed_youtube}
25-letnik pred Evrovizijo v domovini ni užival posebne slave in medijske pozornosti, a zmaga in dejstvo, da je po 44 letih tako veliko tekmovanje pripeljal na Nizozemsko, gotovo pomeni, da bo odslej veljal za pomembnega glasbenika tudi doma.  
Duncan se je rodil na Nizozemskem, njegovo pravo ime je Duncan de Moor. Diplomiral je na Rock akademiji v Tilburgu in tekmoval v nizozemski različici pevskega šova The Voice, kjer se je uvrstil v polfinale. Ozadje zmagovalne pesmi je sicer zelo žalostno. "Pesem je navdihnila zgodba o ljubljeni osebi, ki je umrla zelo mlada. 'Arcade' je zgodba o iskanju ljubezni vašega življenja," je glasbenik povedal o zmagovalni skladbi. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/BxoC7PeIgDY/{/instagram}
Četudi so bili ljubitelji Evrovizije navdušeni nad pesmijo, so nekoliko podvomili, da bi s svojim minimalističnim nastopom lahko posegel v sam vrh. Medtem ko večina evrovizijskih predstavnikov prisega na ekstravaganco in blišč, je Nizozemec na odru nastopil sam, ob njem je bil le klavir. "Verjemite v svoje sanje, ker se uresničijo. Moje so se pravkar in občutek je neverjeten," je dejal po zmagi in dodal, da zmage ni pričakoval, saj se stvari na Evroviziji iz leta v leto spreminjajo.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BxX0kLEgrEV/{/instagram}
Ali je res zmagala le glasba ali tudi zgodba, pa se po končanem tekmovanju sprašujejo nekateri oboževalci. Duncan Laurence je namreč na novinarski konferenci priznal, da je biseksualec. "Sem več kot le nastopač. Sem oseba, živo bitje, biseksualec, glasbenik. Ponosen sem na dejstvo, da sem imel priložnost pokazati, kdo sem," je dejal.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwPr2T7gROB/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BpPKG_lit5i/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta