(VIDEO) Je to nova štajerska zvezda ali gre za parodijo?

mida
04.05.2018 17:32

Kungotčan Klemen Rožman je pred dnevi predstavil svojo prvo pesem. Pravi, da gre za novo štajersko napitnico, do prepoznanosti mu pomagajo tudi Damjan Murko, Domen Kumer in zmagovalec šova The Biggest Loser Bojan Papež.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Rožman je nov obraz na glasbeni sceni. Mnogi se sprašujejo, ali z glasbeno kariero razmišlja resno.
Osebni Arhiv

"Daj nam še liter vina" je naslov pesmi, ki jo je ta teden izdal 22-letni Klemen Rožman. Nase je opozoril z zanimivim nastopom, kostumom in zvrstjo glasbe. Mnogi se sprašujejo, ali gre za parodijo, a Rožman odgovarja, da o glasbeni karieri razmišlja resno. Pravi, da gre za zvrst glasbe, ki je pri nas primanjkuje, turbo folk po njegovem med ljudi prinaša dobro voljo. Želi si, da bi njegova pesem postala nova štajerska napitnica.
Z glasbo se Rožman ukvarja od desetega leta. "Opravljeno imam nižjo glasbeno šolo, kjer sem obiskoval ure električnih orgel. Bil sem član mladinskega orkestra Kud Pošta, dve leti sem igral tudi klavirsko harmoniko, ki pa jo sedaj le redko primem v roke," razloži.
Trenutno je študent fakultete za gradbeništvo, in ker je pred meseci končal vse izpite in se pripravlja na diplomo, je našel tudi nekaj odvečnega časa, ki ga sedaj namenja glasbi. "Ni več toliko stresa zaradi šole, zdaj imam čas in besedila ter melodije kar letijo," pravi Rožman. 
Z glasbo se ukvarja, ker ga veseli. "Vedno pravim, delaj to, kar te veseli, in v tem boš najboljši. Glasba me spremlja na vsakem koraku in je del mojega življenja. Že od malih nog sem si želel postati glasbenik. Nikoli si nisem upal svojih melodij, ki so bile dobre, predstaviti drugim. Zdaj so te melodije pozabljene in rekel sem si, da bom sedaj predstavil nove ter jih pokazal javnosti," pravi Rožman, ki večinoma posluša slovensko glasbo, njegova najljubša zvrst je turbo folk. Zelo je vesel, da je ustvaril nekaj lastnega, pravi, da je ponosen, ko sliši pesem Borisa Kopitarja Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta