(VIDEO) Emkej: Festival Lent me je naučil uživati v glasbi

D.Ži
26.06.2018 11:16

Tik preden v sredo zavzame Večerov oder, smo Emkeja pozvali, naj z nami deli, kaj mu pomeni Festival Lent. Presenečeni boste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Emkej se je na Festivalu Lent naučil tudi, kako priti zastonj do hrane. 
Sašo Bizjak

Emkeja v Mariboru ni potrebno posebej predstavljati, poznajo ga ljubitelji vseh glasbenih generacij, še posebej mladi mu z veseljem sledijo. Z mislimi je Emkej, s pravim imenom Marko Kocjan, danes že pri svojem nastopu na Festivalu Lent, ki se bo zgodil jutri ob 21.00 na Večerovem odru, na katerem bodo ob njemu in bendu tudi Kandžija i Gole žene.
Preden zavzame oder, smo Emkeja pozvali, naj pove, kaj mu Festival Lent sploh pomeni. Presenečeni boste, kaj nam je povedal ...
{embed_youtube}https://youtu.be/z6ft8lzqgzE{/embed_youtube}
Emkejevo prvo resnejše glasbeno udejstvovanje z ekipo Tekochee Kru se je pričelo pred dobrim desetletjem, ko so izdali album "Adijo stari, kaki scenarij", kjer je hudomušne nasmehe publike izvabljal s komadom Veronika. Vse se je začelo spontano, brez nekih velikih ambicij – kot večerno druženje ob jeger fantah s fanti na jagi. Če so hoteli kaj posneti, so se morali znajti. Snemanje vokalov na Šuljotve instrumentale je potekalo kar v stanovanju njegovih staršev, natančneje v sestrini sobi med plišastimi igračkami. Edina ambicija, ki jo je takrat imel, je bila delati dobre komade, na katere bo na stara leta ponosen. Nekaj let za tem je postregel s Šmornom in navdušil z zmagovalnim receptom – besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina, ter kanček drznega humorja. Prvencu Šmorn je sledil še album Znajdi Se z Jernejem Križmanom in Cifre, ki so nastale v sodelovanju z DJ Splifom.

Saso Bizjak
Saso Bizjak
Marko Vanovsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta