(VIDEO) Družina je zapustila mestno okolje in se naselila na čudoviti samotni otok v Evropi

A.L.
09.11.2022 11:05

"Tukaj sva za hišo odštela toliko, kot bi za stanovanje."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mestno življenje pogosto terja visok davek, kar sta spoznala tudi Abdullah Khalid in njegova žena Mahwish. Skupaj z majhnima sinovoma sta se odločila zapustiti Birmingham, ki ima več kot milijon prebivalcev, in na novo začeti svoje življenje daleč stran, na oddaljenem in osamljenem otočju Orkney na Škotskem. Njun sin je tam edini otrok v vrtcu, zase ima kar dve vzgojiteljici, do najbližjega supermarketa pa se morata odpeljati s trajektom.

Idilični otoček Shapinsay, kjer so našli svoj novi dom, ima le 320 prebivalcev, poroča Birmingham Live. Pred selitvijo je 22-letni Abdullah, ki se je rodil in odraščal v Yardleyju, delal v družinskem podjetju za prodajo avtomobilov. Zdaj z ženo vodita dostavo hrane na dom in za otočane pripravljata tudi prav posebne jedi iz karija. Načrtujeta tudi odprtje glampinga.

"V Shapinsay smo se preselili zaradi boljšega življenja najinih otrok. Otok je varen in miren. Tukaj sva za hišo odštela toliko, kot bi v Birminghamu za stanovanje," je pojasnil 22-letnik. Edina skrb, ki trenutno pesti starša, je ta, da bi bila otroka precej osamljena, zato ljudi spodbuja, naj resno razmislijo o življenju na osamljenem otoku. "Sicer pa je življenje tukaj krasno, zelo nam je všeč."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta