V Zagrebu so pripravili prvo zabavo, ki naj bi bila covid-varna. Tako poteka in takšna je cena vstopnice

D.Ži
02.12.2020 09:35
V hotelu, ki se nahaja v središču Zagreba, so preizkusili nov koronski koncept, ki omogoča varno druženje in spoznavanje ljudi v živo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Profimedia

Novica o neoglaševani zabavi, ki je v času strogih protikoronskih omejitev potekala v enem od zagrebških hotelov, je pri naših sosedih pritegnila veliko pozornosti. Portal Index je medtem stopil v stik z organizatorji, ki zdaj trdijo, da pri vsem skupaj ni nobenih skrivnosti. Izmislili so si koncept, ki je povsem legalen, a hkrati varen za zdravje gostov. 

Zgodilo se je v hotelu Timeout Heritage na Ilici, sogovornik iz hotela pa je novinarjem razkril podrobnosti prve zabave in ostalih, ki jih načrtujejo. Povedal je, da je prvi dogodek bila nekakšna beta, poskusna različica in da želijo na ta način zabavo omogočiti vsem, ki se zaradi "lockdowna" do zdaj niso mogli družiti. Šlo je, kot je povedal, za prvo covid-free zabavo v skladu s predpisi. 

Gostje zabave se nahajajo v sobah. V vsaki sobi je največ do šest oseb, odvisno od velikosti sobe. Hrvaški zdravstveni svet je odredil, da mora vsaka oseba imeti vsaj štiri kvadratne metre prostora. Preko Zooma komunicirajo z drugimi sobami, na isti platformi je tudi DJ, ki vrti glasbo. Z drugimi gosti zabave se lahko pogovarjajo z balkona na balkon, brez fizičnega stika, tako se virus ne širi. 

Ko se gost prijavi na recepciji, sobe ne more več menjati, hotel je tudi pod videonadzorom, spoštovanje pravil pa nadzirajo varnostniki. Ko hoče gost zabavo zapustiti, to sporoči recepciji, ki zagotovi varen odhod iz stavbe. V kratkem nameravajo gostom omogočiti tudi karaoke. Takšne zabave bodo pripravljali vsak petek in soboto, odvisno od zanimanja, trenutna promocijska cena vstopnice je 100 evrov, še piše Index. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta