Na Hrvaško od torka le z negativnim testom, razen če ...

30.11.2020 17:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zagreb
EPA

"Potniki, ki prihajajo z zelenih območij Evropske unije, za vstop na Hrvaško ne potrebujejo hitrega testa niti ne obstaja kak drug pogoj," je na seji vlade v Zagrebu popoldan novo pravilo, ki bo veljalo od torka, sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović. "Vsi drugi potniki potrebujejo ne več kot 48 ur star negativni test na covid-19 ali pa se morajo pri vstopu v Hrvaško testirati in v izolaciji počakati na rezultat," je ukrep, ki velja torej tudi za Slovenijo, predstavil minister in dodal: "V tem trenutku je edina zelena regija v EU otok Fasta na Finskem," poročajo hrvaški mediji. Nova pravila na meji bodo veljala najmanj do 15. decembra.

Tudi potniki iz tako imenovanih tretjih držav na Hrvaško ne bodo mogli brez negativnega testa, negativni test je pogoj za državljane EU, ki so na Hrvaško namenjeni iz tretjih držav. Brez negativnega hitrega testa bodo na Hrvaško še naprej lahko vstopili samo pomorci in delavci v prometu, prevozniki pa diplomati, osebje mednarodnih organizacij, osebe, ki potujejo zaradi nujnih razlogov, potniki v tranzitu, če bodo Hrvaško zapustili v 12 urah, in bolniki, ki so na poti zaradi nujnih zdravstvenih razlogov. To velja tudi za zdravstvene delavce na meji pa za učence in študente ali stažiste, ki vsak dan potujejo. Pogoj je, da na Hrvaškem ali pa na drugi strani meje ne ostanejo dlje kot 12 ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta