V Londonu s prevaro ukradli 22 ton sira

STA, M.D.
26.10.2024 14:15

Britanski veletrgovec s sirom Neal's Yard Dairy je bil ogoljufan za več kot 300.000 funtov (okoli 360.000 evrov), ko je 950 kolutov oz. 22 ton sira prodal goljufom, ki so se izdajali za distributerja za velikega francoskega trgovca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukradenih je bilo 950 kolutov sira treh vrst tipa cheddar.
Reuters

Kljub finančnemu udarcu zaradi prevare so v podjetju zagotovili, da so vsem dobaviteljem plačali za kolute, ki so bili ukradeni. Podjetje si bo zdaj prizadevalo čim prej nadoknaditi škodo in tako še naprej prispevati k razvoju sirarstva na Otoku.

Ukradenih je bilo 950 kolutov sira treh vrst tipa cheddar, ki so med najbolj iskanimi butičnimi siri v Veliki Britaniji, so povedali pri Neal's Yard Dairy. Gre za večkrat nagrajene sire, ki so bili verjetno tarča goljufije prav zaradi svoje cene. Za 250-gramski kos sira bi odšteli med sedem in 13 funtov.

Policija je sporočila, da so v ponedeljek prejeli poročilo o kraji in da preiskava še poteka. Zaenkrat v zvezi s krajo še niso aretirali nikogar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oškodovano podjetje medtem trgovce po svetu poziva, naj jim sporočijo, če jim bodo ponudil sir, ki bi lahko izviral iz omenjene prevare. Čeprav se zavedajo, da verjetno sira ne bodo dobili nazaj, so se odločili novico o prevari javno objaviti, da bi druga podjetja iz panoge opozorili na nevarnosti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta