Služba iz nočne more: V prodajalni, ki visi z visoke stene, lahko nakupujejo samo najpogumnejši. A kje je stranišče?

D.Ži
11.10.2023 11:16

Zaposleni v najbolj nenavadni trgovini na svetu med izmeno skoraj ne pijejo, saj je obisk sanitarij preprosto prezahteven in preveč zamuden podvig.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tem območju se nahaja tudi razvpiti stekleni most, na katerem se celo najpogumnejšim šibijo kolena.
Profimedia

Ste dovolj pogumni za šoping na vrtoglavi višini? Če želite nakupovati v najbrž najbolj nenavadni prodajalni na svetu, ki se nahaja znotraj nacionalnega geološkega parka Shiniuzhai, morate biti plezalec. Nahaja se namreč na višini 120 metrov ob priljubljenem turističnem vzponu v okrožju Pingjiang v kitajskem Hunanu.

Gre za majhno leseno škatlo, ki je pritrjena na skalnato steno. Nekoč so jo uporabljali kot zavetje, v katerem so si plezalci lahko odpočili med vzponom.

Pred nekaj leti so zaboj spremenili v nenavadno trgovino z raznoraznim blagom, večinoma z vodo, sokovi in ​​tradicionalnimi kitajskimi mesečevimi kolači, ki plezalce osvežijo in napolnijo z novimi močmi. 

Območje v času tradicionalnega jesenskega festivala napolnijo turisti. 
Profimedia

Cene v trgovini so simbolične, saj je primarni cilj pomagati turistom pri plezanju po pečini. Še več, če imate svoj rezervoar za vodo, si ga v prodajalni lahko napolnite brezplačno, piše portal PunKufer.

Del praznovanja jesenskega festivala je tudi vzpon na goro. 
Profimedia

Obiskovalci se na to lokacijo zgrinjajo septembra in oktobra, ko po vsej Kitajski praznujejo jesenski festival. Del običajev, povezanih s praznovanjem tega praznika, vključuje plezanje po pečini, a večinoma s pomočjo železnih ograj, vodoravnih lestev in pritrjenih kablov. V bližini se nahaja tudi sloviti stekleni most. 

Pod steklenim mostom se razprostira 180 metrov globoka dolina.
Profimedia

Poseben izziv je tudi delo v tej prodajalni. Zaposleni se vsak dan povzpnejo na svoje delovno mesto in s seboj nosijo izdelke, s katerimi potem napolnijo prodajne police.

Kitajci so nad raziskovanjem višav vse bolj navdušeni.  
Profimedia

Velika težava je tudi, da v bližini ni stranišča. Zaposleni zagato rešujejo tako, da med izmeno skoraj ne pijejo, saj bi sicer morali večkrat na dan plezati po vzpetini.

Marljivi delavci skrbijo, da steklene površine ne izgubijo srhljivosti. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta